۰۲۱-۹۱۰۷۰۰۸۰
۰۲۱-۹۱۰۷۰۰۸۰

دیدار معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری و وزیر صنعت و تکنولوژی کنیا؛

ستاری: همکاری‌های فناورانه میان شرکت‌های ایرانی و کنیایی شکل خواهد گرفت. سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در جریان سفر ۳ روزه خود به کنیا با بتی مانیا وزیر صنعت و تکنولوژی این کشور دیدار کرد. در این دیدار بر توسعه روابط دوجانبه دو کشور تاکید شد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این دیدار، گفت: اقدامات فناورانه ایران از ابتدای دولت دوازدهم شتاب گرفت تا با کمک این اقدامات بتوانیم توسعه علمی کشور را رقم بزنیم. کاری که با استفاده از توان دانشی بومی و تخصص جوانانمان اجرایی شد.
ستاری ادامه داد: طی این چند سال و در دل زیست بوم فناوری و نوآوری بیش از ۶ هزار شرکت دانش بنیان و خلاق شکل گرفت که میزان فروش آنها در سال گذشته حدود ۱۲ میلیارد دلار بود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در ادامه بیان کرد: استارتاپ های بزرگی در کشورمان شکل گرفته اند که محصولات خود را به دیگر کشورها نیز صادر می کنند.
ستاری همچنین تاکید کرد: ۴۰ شرکت دانش بنیان در این سفر  هیات ایرانی را همراهی می کنند. این شرکت ها می توانند پل ارتباطی خوبی برای انتقال فناوری از ایران به کنیا باشند.
شکل گیری همکاری های دوجانبه میان شرکت های ایرانی و کنیایی
رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به نشست میان شرکت های ایرانی و کنیایی، گفت: نمایندگان شرکت های ایرانی با ۱۳۰ شرکت کنیایی مذاکراتی داشتند و در جلسات رودر رو با یکدیگر شرکت کردند. این نشست ها به همکاری های دو جانبه ای منجر خواهد شد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه سرمایه گذاری ایران در حوزه فناوری و پارک ها بسیار خوب است، تاکید کرد: در حال حاضر ۵۰ پارک فناوری در ایران ایجاد شده است. می توانیم تجربه این کار را در اختیار کنیا قرار دهیم.
وی با اشاره به پیشرفت های ایران در حوزه فناوری بیان کرد: ایران جایگاه ویژه ای در حوزه فناوری های نوظهور دارد مثلا رتبه ایران در علم نانو، چهارم دنیا است. ایران سرمایه گذاری خوبی در زمینه تولید نرم افزار های مختلف دارد. ما آماده ایم تجربیاتمان را در اختیار کشور کنیا قرار دهیم.
جایگاه ویژه ایران در منطقه
ستاری با دعوت از مسئولان و فناروان کنیایی برای بازدید از دستاوردها و زیر ساخت های فناورانه ایران، گفت: باید تلاش کنیم ایران و کنیا پروژه ها و همکاری های مشترکی در حوزه انتقال فناوری و دانش با یکدیگر داشته باشند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به تحریم های ظالمانه کشورها در قبال ایران بیان کرد: ما با وجود همه این تحریم ها روند رو به رشد علمی خود را ادامه دادیم و با کمک زیست بوم فناوری و با اتکا به توان دانشمندانمان توانستیم به یکی از کشورهای برتر در حوزه فناوری در منطقه تبدیل شویم.
رییس بنیاد ملی نخبگان تبادل دانشجو میان دو کشور را ضروری دانست و گفت: این کار هیچ ارتباطی به روابط سیاسی کشورها ندارد نمونه بارز آن این است که ما با وجود دشمنی دیرینه با آمریکا ۱۲ هزار دانشجو در این کشور داریم.
ستاری ادامه داد: ایران و کنیا می توانند در حوزه احداث صنعت فناورمحور با هم همکاری کنند. در کشور ما توانمندی دانشی بالایی در حوزه تولید محصولات با فناوری بالا وجود دارد. آماده ایم تا این توانمندی را با کشور کنیا به اشتراک بگذاریم.
تولید محصولات با ارزش افزوده بالا
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری تجربه ایران در زمینه اجرایی کردن اقتصاد دانش بنیان را یک نمونه موفق دانست و گفت: با کمک همین اقتصاد توانستیم مشکلات را برطرف کنیم و به نیاز های جامعه پاسخ دهیم.
ستاری همچینین بیان کرد: ما در تلاشیم تا تولیدات با ارزش افزوده بالا را در صنایعمان بیشتر کنیم. محصولات حوزه آس سی تی، دارو، سلامت و درمان در اولویت ما قرار دارند.
توسعه همکاری ایران و کنیا در حوزه کشاورزی
همچنین خانم بتی مانیا وزیر صنعت و تکنولوژی کنیا نیز در این دیدار با اشاره به اینکه از برگزاری آخرین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور سال های زیادی گذشته است، گفت: این کمیسیون آخرین بار در سال ۲۰۱۲ برگزار شد و این آمادگی وجود دارد که در اسرع وقت برگزاری هفتمین کمیسیون مشترک اقتصادی بین دو کشور در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: برگزاری این کمیسیون می تواند زمینه ساز اقدامات متعددی بین دو کشور و تسریع ارتباطات تجاری بین شرکت های بازرگانی و فناور باشد.
وی همچنین بیان کرد: کنیا در زمینه تولید چای شرایط خوبی دارد و آماده ایم در این زمینه همه تمهیدات لازم برای صادرات چای خود به ایران را فراهم کنیم. کنیا سبد متنوعی از میوه دارد که این حوزه نیز می تواند یکی از زمینه های همکاری دو طرفه باشد.
استفاده از ارز جایگزین در تعاملات دوجانبه
در ادامه این دیدار جعفر برمکی سفیر ایران در کنیا نیز با اشاره به این که ایران یک کریدور در منطقه محسوب می شود، گفت: ایران و کنیا می توانند در زمینه تولید چای و سایر میوه ها با همکاری کنند یعنی کنیا در این زمینه از فناوری های ارزش افزوده ایران بهره ببرد.
برمکی افزود: دو کشور می توانند در همکاری های دوجانبه به جای دلار و یورو ارز دیگری استفاده و ارتباطات بانکی خود را از آسیب های احتمالی دور کنند. اگر این اتفاق بیفتد قول می دهم در طول یک سال تجارت بین دو کشور دو برابر شود.
به گفته سفیر ایران در کنیا مناطق آزاد کشورمان یکی از بهترین فضاها برای توسعه روابط تجاری بین دو کشور است.
ارتقای همکاری شرکت های فناور ایرانی و کنیایی
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری برای دومین بار در راس هیاتی ۴۰ نفره از شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق به کشور کنیا سفر کرده است تا زمینه برای توسعه صادرات محصولات فناورانه این شرکت ها فراهم شود. در این سفر ۳ روزه مرکز نوآوری ایران در کنیا راه اندازی شد و شرکت های ایرانی و کنیایی برای توسعه روابط تجاری خود با یکدیگر نشست های دو جانبه ای برگزار کردند.

گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری